top of page
  • Εικόνα συγγραφέαMamaMimi

Baby carrier Review: Ergobaby Aura Wrap

Έγινε ενημέρωση: 7 Μαρ 2022



Τους τελευταίους μήνες μετά την γέννηση της μικρής μου ήρθαν στα χέρια μου οι πρώτοι Ergobaby μάρσιποι που είχα ποτέ στην κατοχή μου και ειλικρινά δεν ξέρω γιατί άργησα τόσο πολύ να αποκτήσω έναν.


Ergobaby Aura Baby Wrap


Το Aura Wrap είναι ένα ελαστικό ραπ, που σημαίνει ότι το ύφασμα του δεν είναι σταθερό, έχει μια ελαστικότητα που επιτρέπει στους μάρσιπους αυτού του είδους να έχουν κάποιες ιδιαίτερες δυνατότητες όπως:

  • να μπορείς να φορέσεις τον μάρσιπο πριν φορέσεις το μωρό σου και όταν θελήσεις απλά να το βάλεις μέσα

  • να μπορείς να βάλεις και να βγάλεις το μωρό σου από τον μάρσιπο όσες φορές αυτό χρειαστεί διατηρώντας το δέσιμο του

  • να αγκαλιάζουν απόλυτα το σώμα ακόμα και των νεογέννητων μωρών αφού λόγω ελαστικότητας τυλίγονται απαλά γύρω τους.





Το Aura Wrap, λοιπόν, είναι ένα ελαστικό ραπ, ραμμένο από απαλή βισκόζη ευκάλυπτου και ακακίας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μωρά από 3,6 έως 11,3 κιλά, δηλαδή μέχρι περίπου τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας.


Υποστηρίζει την σωστή τοποθέτηση του μωρού για την εργονομική θέση Μ στα ισχία και για την ομαλή ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης των μωρών.

Είναι εξίσου άνετο και για τον φροντιστή καθώς εάν φορεθεί σωστά μοιράζει το βάρος του βρέφους στους ώμους και τη λεκάνη.

Το ύφασμα


Το ύφασμα του είναι απαλό για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού, ελαφρύ διαπνέον και δροσερό για να σας κρατάει και τους δύο σε καλή θερμοκρασία, προστατεύοντας το μωρό σας από την υπερθέρμανση.


Παρόλα αυτά το ύφασμα του είναι αρκετά υποστηρικτικό έως περίπου τα κιλά που αναφέρει η εταιρεία αν και

κατά την γνώμη μου τα ελαστικά ραπ είναι άνετα έως περίπου τους 7-8 μήνες από την γέννηση των μωρών. Μετά ίσως θα χρειαστεί να δείτε έναν μάρσιπο που μπορεί να είναι άνετος για περισσότερα κιλά.


Συνολικά

Αφού το φόρεσα αρκετά, κυρίως μέσα στο σπίτι, το βρήκα εύκολο και άνετο. Μας βόλεψε επίσης και για έξω αφού η λεπτή κατασκευή του μου επέτρεψε να το φορέσω κάτω από ζακέτες και μπουφάν με άνεση.



Δεν έχει πολλή ελαστικότητα το ύφασμα του συγκριτικά με άλλα ελαστικά ραπ κάτι που το θεωρώ υπέρ του γιατί αυξάνει την αντοχή του σε κιλά και είναι πιο εύκολο για κάποιον αρχάριο να το φορέσει σωστά. Είναι ένας μάρσιπος ιδανικός για τους πρώτους μήνες του μωρού με χαρακτηριστικά που βοηθούν στην εύκολη τοποθέτηση ακόμα και τους γονείς που χρησιμοποιούν μάρσιπο για 1η φορά, όπως:

  • υφασμάτινο ταμπελάκι σήμανσης του κέντρου ώστε να μην ψάχνετε

  • διαφορετικό χρώμα ραφής σε κάθε μακριά άκρη για να είστε σίγουροι ότι δεν έχει μπερδευτεί

  • ενσωματωμένη τσέπη στο τέλος του ραπ για να προστατεύεται και να διατηρείται καθαρό

  • μικρό μέγεθος που μπαίνει εύκολα στη τσάντα μέχρι να το χρειαστείτε

  • ένα μέγεθος (4,9 μέτρα) που ταιριάζει σε διαφορετικούς σωματότυπους από μικρούς μέχρι μεγάλους

  • φτιαγμένο για εύκολη τοποθέτηση στο κλασικό δέσιμο μπροστά με το μωρό να κοιτάει τον φροντιστή

  • Πλένεται εύκολα στο πλυντήριο, γιατί θέλουμε ότι ακουμπάει το μωρό μας να είναι καθαρό.


Για να τον δείτε σε χρήση, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και παρακολουθήστε το βίντεο με το review στο κανάλι μου στο YouTube.






Λίγα λόγια για την εταιρεία Ergobaby


Η Ergobaby ξεκίνησε πριν 20 χρόνια από την αγάπη μιας μητέρας για τα παιδιά της και την θέληση της να τα έχει επάνω της. Αφού λοιπόν οι υπάρχουσες επιλογές δεν την ικανοποιούσαν αποφάσισε να φτιάξει τον δικό της μάρσιπο και έτσι γεννήθηκε ο πρώτος Ergobaby Baby Carrier.

Η Karin Frost λοιπόν με ένα αρκετά απλό σχέδιο το 2002 έφερε την επανάσταση στο πως φοράμε τα μωρά μας. Με πάνω από 30 μάρσιπους σε 5 διαφορετικές κατηγορίες η Ergobaby προσφέρει την δυνατότητα στους γονείς να φοράνε τα μωρά τους με ασφάλεια, σε εργονομική θέση, με σωστή υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης και διανέμοντας ομοιόμορφα το βάρος του παιδιού στη λεκάνη και τους ώμους του φροντιστή από τις πρώτες ημέρες του βρέφους έως και την νηπιακή ηλικία του παιδιού.


Μπορείτε να δείτε τους μάρσιπους της Ergobaby στην επίσημη ιστοσελίδα τους

αλλά και σε καταστήματα στην Ελλάδα όπως

Τρίκυκλο

Babywearing365inreallife


Δήμητρα Παπαϊωάννου

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Babywearing

Center for Babywearing Studies


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page