top of page
  • Εικόνα συγγραφέαMamaMimi

Baby Carrier Review: Ergobaby Embrace Newborn Carrier

Έγινε ενημέρωση: 30 Ιαν 2022



Μετά την γέννηση του δεύτερου παιδιού μου ήρθαν στα χέρια μου οι πρώτοι Ergobaby μάρσιποι που είχα ποτέ στην κατοχή μου και ειλικρινά δεν ξέρω γιατί άργησα τόσο πολύ να αποκτήσω έναν.


Λίγα λόγια για την εταιρεία Ergobaby


Η Ergobaby ξεκίνησε πριν 20 χρόνια από την αγάπη μιας μητέρας για τα παιδιά της και την θέληση της να τα έχει επάνω της. Αφού λοιπόν οι υπάρχουσες επιλογές δεν την ικανοποιούσαν αποφάσισε να φτιάξει τον δικό της μάρσιπο κα

ι έτσι γεννήθηκε ο πρώτος Ergobaby Baby Carrier.

Η Karin Frost λοιπόν με ένα αρκετά απλό σχέδιο το 2002 έφερε την επανάσταση στο πως φοράμε τα μωρά μας.

Με πάνω από 30 μάρσιπους σε 5 διαφορετικές κατηγορίες η Ergobaby προσφέρει την δυνατότητα στους γονείς να φοράνε τα μωρά τους με ασφάλεια, σε εργονομική θέση, με σωστή υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης και διανέμοντας ομοιόμορφα το βάρος του παιδιού στη λεκάνη και τους ώμους του φροντιστή από τις πρώτες ημέρες του βρέφους έως και την νηπιακή ηλικία του παιδιού.


Ergobaby Embrace, newborn carrier



Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά έναν από αυτούς τους μάρσιπους, τον Ergobaby Embrace.

Ένας εξαιρετικά ελαφρύς και απλός μάρσιπος ειδικά σχεδιασμένος για νεογέννητα βρέφη και μικρά μωρά.


Ο σχεδιασμός του είναι μια μίξη ανάμεσα στα ελαστικά ραπ και στους Soft Structured Carriers (SSC) δηλαδή τους μάρσιπους με κλιπς.


Έχει τα στοιχεία που αγαπάμε στα ελαστικά ραπ όπως:

  • μαλακό πολυτελές ύφασμα που αγκαλιάζει άψογα ακόμα και τα νεογέννητα βρέφη

  • υποστηρικτικές ράντες που απλώνουν στους ώμους σαν ένα ελαστικό ραπ και

  • μίνιμαλ κατασκευή.


Και επίσης κλασσικά αγαπημένα στοιχεία των Soft Structure Carriers όπως:

  • το δέσιμο με κλιπς χωρίς κόμπους

  • ευκολία

  • ταχύτητα και

  • στάνταρντ χειρισμούς, μηδενίζοντας τα πολύπλοκα σημεία που ίσως βρίσκατε σε ένα μακρύ ελαστικό ραπ.


Είναι λοιπόν ένας υβριδικός μάρσιπος με κλιπς ειδικά κατασκευασμένος για νεογέννητα βρέφη από 3,2 κιλά έως περίπου το έτος ίσως και λίγο λιγότερο όταν το μωρό φτάσει το μέγιστο των 11,3 κιλών.

Η βασική του θέση είναι με το μωρό τοποθετημένο μπροστά από τον φροντιστή, να κοιτάει προς τα μέσα αν και ο κατασκευαστής δίνει και την επιλογή μετά τους 6 μήνες το μωρό να κοιτάει προς τα έξω.


Μεγαλώνει μαζί με το μωρό


Όπως όλοι οι σωστοί εργονομικοί μάρσιποι ο Embrace ακολουθεί την πορεία ανάπτυξης του μωρού αυξομειώνοντας με έναν έξυπνο τροπο το μέγεθος του μέσω της ζώνης.

Φαίνεται λίγο περίεργο στην αρχή αλλά υπάρχουν σαφείς οδηγίες πάνω στον μάρσιπο, στο κουτί του καθώς και στην ιστοσελίδα της Ergobaby.

Επίσης μπορείτε να δείτε πως χρησιμοποιούμε τον Embrace και στο αντίστοιχο βίντεο στο κανάλι μου στο YouTube.





Η ζώνη



Η ζώνη ακολουθεί όλη την υπόλοιπη νοοτροπία του Embrace,

  • λεπτή,

  • μαλακή και

  • άνετη κάτι στο οποίο δίνω έξτρα μπόνους για έναν μάρσιπο του είδους του καθώς τον καθιστά ιδανικό και για μέσα στο σπίτι, αφού δεν σε ενοχλεί μια φαρδιά και σκληρή ζώνη όταν κάθεσαι στον καναπέ, στο γραφείο σου ή στο τραπέζι για να φας (αν δεν έχεις γεννήσει το μωρό σου ακόμα ίσως σου φαίνεται περίεργο το να τρως με το μωρό πάνω σου αλλά σε προκαλώ να επιστρέψεις σε αυτό το άρθρο μετά τον πρώτο μήνα με το μωρό στο σπίτι και να μου πεις αν όντως ο μάρσιπος είναι σωτηρία για έναν νέο γονέα!)

Μια ακόμα ωραία λεπτομέρεια στη ζώνη του Embrace είναι ότι κουμπώνει στο πλάι και όχι πίσω όπως οι περισσότεροι μάρσιποι με κλιπς κάτι που θεωρώ μεγάλη ευκολία για έναν νέο γονιό που πρώτη φορά δοκιμάζει να φορέσει το μωρό του.

Επίσης έχει λάστιχο ασφάλειας και μεγάλο περιθώριο ανοίγματος ώστε να προσαρμόζεται σε μικρόσωμους ή μεγαλόσωμους φροντιστές.



Οι ράντες



Οι ράντες του Embrace κουμπώνουν μόνο σε θέση Χ στην πλάτη, είναι απο το ίδιο μαλακό ελαστικό ύφασμα όπως και ο υπόλοιπος μάρσιπος, χωρίς έξτρα μαξιλαράκια κάτι το οποίο θα ήταν ανούσιο έτσι κι αλλιώς αφού είναι ήδη πολύ άνετες. Υπάρχει η δυνατότητα να τις φορέσεις μαζεμένες ή απλωμένες στους ώμους όπως θα έκανες και με ένα ελαστικό ραπ και έτσι μοιράζει το βάρος ομοιόμορφα στους ώμους χωρίς να σε επιβαρύνει.

Όπως ακριβώς η ζώνη έτσι και οι ράντες του έχουν μεγάλο περιθώριο ανοίγματος για διαφορετικούς σωματότυπους φροντιστών.



Το πάνελ



Το πάνελ του Embrace είναι μαλακό και εύπλαστο, απο το ίδιο ελαστικό ύφασμα και αυξομειώνεται ώστε να ακολουθεί την ανάπτυξη του μωρού με ένα απλό γύρισμα της ζώνης όπως ακριβώς λένε οι οδηγίες της εταιρείας.

Αν και minimal σχεδιασμού δεν υπολείπεται σε άνεση ούτε για το μωρό. Υπάρχουν λεπτά μαξιλαράκια άνεσης για κάτω από τα γόνατα και ένα μαλακό μαξιλαράκι για την στήριξη του αυχένα.

Όπως όλοι οι Ergobaby μάρσιποι, πλένεται στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς γιατί όλοι θέλουμε να βάζουμε τα μωρά μας σε μια καθαρή αγκαλιά!

Συνολικά



Ένας εύκολος, πρακτικός μάρσιπος ειδικά σχεδιασμένος για νεογέννητα βρέφη και μωρά από 3,2 έως 11,3 κιλά.

Φοριέται πιο εύκολα, πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη σιγουριά από ότι το μακρύ ύφασμα του ελαστικού ραπ προσφέροντας σχεδόν την ίδια αίσθηση.

Το ύφασμα του είναι τόσο μαλακό που μπορείς να το πιέσεις ώστε να ταιριάξει τέλεια πάνω σου, ένα υπέρ σε σχέση με κάποιον άλλο μάρσιπο με κλιπς πιο στιβαρής κατασκευής.

Για τον ίδιο λόγο και για την μίνιμαλ κατασκευή του είναι εξαιρετική επιλογή για χρήση μέσα στο σπίτι και κάτω από τα μπουφάν τον χειμώνα καθώς είναι λεπτοκαμωμένος από τις ράντες μέχρι την ζώνη του.


Η τιμή του είναι επίσης μίνιμαλ αφού που κοστίζει 79.90 ευρώ που τη βρίσκω πολύ τίμια αν σκεφτείς όλα αυτά που σου προσφέρει.


Δεν κρατάει πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, έχει μια δουλειά να κάνει και την κάνει καλά.
Να κρατήσει με άνεση και ασφάλεια το νεογέννητο μωρό σου πάνω σου.



Υπό σκέψη


Αν ψάχνεις όμως έναν εργονομικό μάρσιπο με κλιπς, με πιο σταθερή και συμπαγής κατασκευή που να τον φορέσεις σε διάφορες θέσεις όπως μπροστά αλλά και πίσω και να κρατήσει έως τη νηπιακή ηλικία του μωρού σου αυτός δεν είναι η κατάλληλη επιλογή. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις το μωρό στην πλάτη και η χρηστική ζωή του θα τελειώσει σχετικά γρήγορα μιας που όπως διαφημίζεται είναι ένας μάρσιπος για νεογέννητα και βρέφη, οπότε εκεί γύρω στους 10-11 μήνες δεν θα μπορείς πια να τον χρησιμοποιήσεις.


Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσες να δεις έναν εργονομικό μάρσιπο με μεγαλύτερο όριο κιλών και ηλικίας.


Μπορείς να δεις τους μάρσιπους της Ergobaby στην επίσημη ιστοσελίδα τους



αλλά και σε καταστήματα στην Ελλάδα όπως


Τρίκυκλο


Ecoslings


Babywearing365inreallife



Δήμητρα Παπαϊωάννου

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Babywearing

Center for Babywearing Studies


177 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page