top of page
  • Εικόνα συγγραφέαMamaMimi

Carrier Review: Ergobaby Omni Breeze

Έγινε ενημέρωση: 7 Μαρ 2022


#1 in Airflow, σχεδιασμένο για περιπέτειες!


Ergobaby Omni Breeze





Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά έναν από αυτούς τους μάρσιπους, τον Ergobaby Omni Breeze.

Ένας εξαιρετικά έλαφρύς και απλός μάρσιπος στην κατηγορία Soft Structure Carrier με κλιπς, μοντέρνο σχεδιασμό και κύριο χαρακτηριστικό του τη δροσιά, σπάνια στο είδος του!


Πολύ σημαντικό για μένα είναι το γεγονός ότι πλένεται στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς οπότε είναι πάντα καθαρή η αγκαλιά για το μωρό μας.


Είναι κατάλληλος για νεογέννητα βρέφη από 3,2 κιλά έως και νήπια 20,4 κιλών, πρακτικά όμως έως περίπου τα 2,5-3 χρόνια, προσφέροντας την γνωστή υποστήριξη της Ergobaby στην σπονδυλική στήλη και την εργονομική θέση των ισχύων του μωρού σε σχήμα Μ.


Η φαρδιά υποστηρικτική ζώνη και οι ράντες με αφράτη ενίσχυση διανέμουν το βάρος του παιδιού ομοιόμορφα στη λεκάνη και τους ώμους του φροντιστή.



Όπως όλοι οι εργονομικοί μάρσιποι είναι κατάλληλος για θηλασμό και το γεγονός ότι οι ράντες του αυξομειώνονται από το μπροστινό σημείο το κάνει ακόμα πιο εύκολο.

Το ύφασμα




Ο Omni Breeze ειναι κατασκευασμένος από μαλακό διαπνέον ύφασμα Softflex Mesh και έχει βαθμολογηθεί νούμερο ένα στην κατηγορία Airflow σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους μάρσιπους.


Σε αυτό βοηθάει και ο διάτρητος αφρός από τον οποίο είναι κατασκευασμένη η ζώνη του προσφέροντας έτσι μια πιο άνετη εμπειρία στον φροντιστή αλλά και το μωρό, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα με αρκετή ζέστη.

Το Πάνελ


Κατασκευασμένο από το διάτρητο ύφασμα Softflex Mesh, είναι μαλακό και διαπνέον προσφέροντας έτσι στο μωρό προστασία απο την υπερθέρμανση ειδικά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες στην Ελλάδα.

Η βάση του αυξομειώνεται με χρατς και ειδική χρωματική σήμανση πάνω στην ζώνη για όλο το εύρος ηλικιών που καλύπτει ο Omni Breeze. Έτσι ρυθμίζεις το πάνελ με ακρίβεια και σιγουριά ότι είναι κεντραρισμένο σωστά και στο σωστό πλάτος.


Όσο για το ύψος του, στο πάνω μέρος του πάνελ υπάρχει ένα αφράτο μαξιλαράκι το οποίο κατά τις πρώτες εβδομάδες ή 2-3 μήνες γυρισμένο προς τα μέσα παρέχει σωστή στήριξη στο κεφάλι του νεογέννητου βρέφους. Μόλις μεγαλώσει λίγο το μωρό αυτό το μαξιλαράκι γυρίζει προς τα έξω στερεωμένο σε δύο κουμπιά και όταν το πάνελ του είναι πια μικρό, σηκώνεται ψηλά ώστε να συνεχίσει ο μάρσιπος να παρέχει σωστή στήριξη στο μωρό/παιδί.


Έξτρα χαρακτηριστικό είναι η κουκούλα που βρίσκεται καλά κρυμμένη σε ένα μικρό τσεπάκι πάνω στο πάνελ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προστασία από τον ήλιο, την βροχή ή τα ανεπιθύμητα βλέμματα.

Η Ζώνη


Η ζώνη του Omni Breeze είναι κατασκευασμένη από διάτρητο αφρό και τυλιγμένη όπως και όλος ο υπόλοιπος μάρσιπος με το διάτρητο ύφασμα Softflex Mesh. Όσοι έχετε φορέσει μάρσιπο με σταθερή ζώνη καλοκαίρι στην Ελλάδα θα χαρείτε να μάθετε ότι η ζώνη του όντως αναπνέει, για την ακρίβεια μπορείς να φυσύξεις απο μέσα της!

Είναι σχετικά φαρδιά, υποστηρικτική και στο πίσω μέρος της έχει lumbar support δηλαδή ένα ακόμα φαρδύ κομμάτι απο τα ίδια υλικά που βοηθάει να μην πιέζει ο ιμάντας κατευθείαν στην μέση του φροντιστή, διανέμοντας την πίεση σε όλο αυτό το έξτρα κομμάτι. Πολύ πρακτικό θα έλεγα όσο μεγαλώνει και βαραίνει το μωρό ή όταν κάνουμε αρκετή ώρα μεγάλες βόλτες.


Και το αγαπημένο μου σημείο της ζώνης του Omni Breeze...τύμπανα παρακαλώ….


Έχει τσέπες!


Ναι πληθυντικός γιατί δεν έχει μια αλλά τρεις! Μια αρκετά μεγάλη τσέπη μπροστά που κλείνει με φερμουάρ και έχει και εσωτερικό φερμουάρ σαν χώρισμα, και άλλες δύο μικρές τσέπες με λάστιχο, από μία σε κάθε μεριά!

Πιστέψτε με, είναι πάρα πολύ πρακτικό να έχει ο μάρσιπος τόσο χώρο σε τσέπες ειδικά τώρα που δεν πάμε πουθενά χωρίς κινητό, κλειδιά, ταυτότητα, μάσκα!


Οι Ράντες

Οι ράντες του Omni Breeze είναι σχετκά λεπτές με ενίσχυση και κάθονται ωραία και άνετα πάνω στους ώμους ακόμα και σε πιο μικροκαμωμένα άτομα. Έχουν όμως αρκετό ιμάντα για να προσαρμοστούν και σε μέγεθος μεγαλόσωμων φροντιστών.

Μπορούν να φορεθούν με δύο διαφορετικούς τρόπους όταν το μωρό είναι στο μπροστινό μέρος του φροντιστή, σε Χ και σε ίσια γραμμή Η για να επιλέξει ο καθένας αυτό που τον βολεύει.


Αυτό που αγαπώ πολύ όμως όχι μόνο στον Omni Breeze αλλά και στους υπόλοιπους Ergobaby μάρσιπους είναι ότι τα κλιπς και οι ιμάντες απο τις ράντες καταλήγουν στο μπροστινό μέρος ακριβώς δίπλα απο το πάνελ, έτσι είναι εξαιρετικά εύκολο να σφίξεις και να χαλαρώσεις τις ράντες ακόμα και αν δεν είσαι καθόλου ευλύγιστος ή έχεις κάποιο πρόβλημα περιορισμένης κίνησης με το οποίο θα σου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να φτάσεις στο πίσω μέρος της πλάτης για να σφίξεις τους ιμάντες σου, εκεί δηλαδή που είναι τα κλιπς από τους περισσότερους μάρσιπους της κατηγορίας του στην αγορά.




Για να μην σχολιάσω πόσο εύκολο γίνεται το να σφίξεις και να χαλαρώσεις τις ράντες όταν φοράς το μωρό σου κάτω από μπουφάν και ζακέτες!


Πάνω στο πάνελ και στις ράντες του Omni Breeze υπάρχουν ανακλαστικές λωρίδες που μας κάνουν περισσότερο ορατούς την νύχτα άρα και περισσότερο ασφαλείς.


Οι θέσεις

Ο Ergobaby Omni Breeze μπορεί να φορεθεί σε 4 διαφορετικές θέσεις, αναλόγως πάντα και με την ηλικία του μωρού μας:

  • μπροστά με το μωρό να κοιτάει τον φροντιστή από τις πρώτες μέρες

  • μπροστά με το μωρό να κοιτάει προς τα έξω περίπου μετά τον 5ο μήνα ζωής

  • πίσω, μετά τον 6ο μήνα ζωής

  • πλάγια στο γοφό, μετά τον 6ο μήνα ζωής.


Συνολικά


Ο Ergobaby Omni Breeze είναι μια εξαιρετική επιλογή μάρσιπου που θα καλύψει τις ανάγκες σας από την πρώτη μέρα ζωής και για τουλάχιστον 2-2,5 χρόνια, δηλαδή περίπου για το σύνολο της περιόδου που θα φοράτε το μωρό σας.

Είναι ελαφρύς, εύκολος στην χρήση, άνετος για φροντιστή και μωρό και ιδανικός για το Ελληνικό καλοκαίρι λόγω της ειδικής διάτρητης κατασκευής του.


Για να τον δείτε σε χρήση, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και παρακολουθήστε το βίντεο με το review στο κανάλι μου στο YouTube.





Λίγα λόγια για την εταιρεία Ergobaby


Η Ergobaby ξεκίνησε πριν 20 χρόνια απο την αγάπη μιας μητέρας για τα παιδιά της και την θέληση της να τα έχει επάνω της. Αφού λοιπόν οι υπάρχουσες επιλογές δεν την ικανοποιούσαν αποφάσισε να φτιάξει τον δικό της μάρσιπο και έτσι γεννήθηκε ο πρώτος Ergobaby Baby Carrier.

Η Karin Frost λοιπόν με ένα αρκετά απλό σχέδιο το 2002 έφερε την επανάσταση στο πως φοράμε τα μωρά μας. Με πάνω από 30 μάρσιπους σε 5 διαφορετικές κατηγορίες η Ergobaby προσφέρει την δυνατότητα στους γονείς να φοράνε τα μωρά τους με ασφάλεια, σε εργονομική θέση, με σωστή υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης και διανέμοντας ομοιόμορφα το βάρος του παιδιού στη λεκάνη και τους ώμους του φροντιστή από τις πρώτες ημέρες του βρέφους έως και την νηπιακή ηλικία του παιδιού.

Μπορείς να δεις τους μάρσιπους της Ergobaby στην επίσημη ιστοσελίδα τους



αλλά και σε καταστήματα στην Ελλάδα όπως


Τρίκυκλο


Babywearing365inreallife


Δήμητρα Παπαϊωάννου

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Babywearing

Center for Babywearing Studies


















Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page