top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΆννα Καραμπουρνιώτη

Εγκυμοσύνη και δέρμα: Τι φροντίζουμε και τι αποφεύγουμε!

Απλές συμβουλές από μια αισθητικό - κοσμητολόγο!

Η μητρότητα είναι μία η πιο όμορφη εμπειρία στη ζωή μίας γυναίκας!

Και η εγκυμοσύνη είναι μια απολαυστική και γεμάτη προκλήσεις περίοδος. Είναι η στιγμή η γυναίκα αισθάνεται το θαύμα που συμβαίνει στο σώμα της ενώ παράλληλα βλέπει τον εαυτό της να αλλάζει ψυχικά και σωματικά!


Ως μητέρα δύο κοριτσιών, έχω και εγώ η ίδια έχω βιώσει αυτή την περίοδο και έχω αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις που μπορεί να προσφέρει.

Παράλληλα ως αισθητικός - κοσμητολόγος παρατηρώ, παρακολουθώ και βοηθώ όλες τις γυναίκες να βιώσουν αυτή την περίοδο όσο πιο ανέμελα γίνεται για το δέρμα τους.




Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προσέχουμε το δέρμα μας γιατί επηρεάζεται κι αυτό από τις ορμονικές διαταραχές.


ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ:


  • Πίνουμε πολύ νερό και να το ενυδατώνουμε καλά.


  • Επιλέγουμε ενυδατικά αναπλαστικά ηρεμιστικά συστατικά τα οποία ταιριάζουν στις συγκεκριμένες ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε γυναίκα.


Ιδανική επιλογή είναι η Υποαλλεργική σειρά καταπράυνσης και ενδυνάμωσης EMOZIONI PLUS της Vagheggi Phytocosmetics. Δυναμώνει το δέρμα με αγνά συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε βρέφη.




ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ:


Υπάρχει μία λίστα ενεργών συστατικών τα οποία πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αυτά είναι προϊόντα που περιέχουν:

  • καφεΐνη

  • αιθέρια έλαια

  • οξέα φρούτων

  • ρετινόλη και άλλα παράγωγα της βιταμίνης Α

  • εκχυλίσματα φυκιών

  • νανοσφαιρίδια


Φροντίζουμε το δέρμα του προσώπου αλλά και του σώματος.

Η αλλαγή όγκου του σώματος της γυναίκας φέρνει μεγάλη τάση στο δέρμα του σώματος κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς και της λεκάνης κάτι δημιουργεί τον κίνδυνο δημιουργίας ραβδώσεων. Οι ραβδώσεις είναι μία σχάση του δέρματος που προκαλείται από την τάση του δέρματος καθώς ανοίγει.





Ειδικά επαγγελματικά προϊόντα , όπως η SIKELIA STRETCH MARKS CREAM της Vagheggi Phytocosmetics, είναι μελετημένα και αποτρέπουν τη δημιουργία ραβδώσεων και χαλάρωσης του δέρματος . Το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιήσει από τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης μέχρι και τον ένατο μήνα αλλά και για ένα εξάμηνο μετά τον τοκετό , όπου το σώμα επανέρχεται .






Η συμβουλή μου είναι να απολαύσετε την περίοδο της εγκυμοσύνης φροντίζοντας τον οργανισμό σας στο σύνολο. Επαρκής ύπνος, σωστή διατροφή, πολύ νερό και κατάλληλη φροντίδα στο δέρμα είναι τα κλειδιά που θα οδηγήσουν το σώμα σας να ακολουθήσει αυτό το υπέροχο ταξίδι όσο πιο εύκολα γίνεται…


Κοντά σας για οποιαδήποτε βοήθεια

Με εκτίμηση

Άννα Καραμπουρνιώτη

Ιδιοκτήτρια του Οίκου Αισθητικής Φροντίδας Ιοβη

Διευθύνων σύμβουλος Beaute Marine

Διεθνής εκπαιδεύτρια ηλεκτρόλυσης & Φωτοθεραπειών

Αισθητικός Κοσμητολόγος ΑΤΕΙΘ


www.iovi.com.gr

157 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page